Hoppa till sidans innehåll

Talangutveckling


TALANGUTVECKLING OCH COACHNING

Knivsta IK ska utveckla sina talanger genom att erbjuda duktiga och utbildade tränare som ledare för en genomtänkt träning/matchning. Det är i detta sammanhang viktigt att inse att kontinuiteten i åldersgrupperna som beskrivits i utbildningsmålens bibehålls.

Om en tränare i Knivsta IK bedömer att en spelare är så talangfull att han/hon bör delta i en högre åldersgrupp, måste tränaren diskutera med respektive sektion och föräldrar för medgivande innan åtgärd. Sektionen fattar det formella beslutet.

Vår viktigaste uppgift i Knivsta IK, när det gäller talangutveckling, måste vara att ge spelarna:

 

 • En god grundutbildning
 • Ett gott självförtroende
 • Ödmjukhet

 

Dessa faktorer är helt avgörande för om en talang ska utvecklas i senare åldrar. Stimulera till spel på alla platser, till exempel om fler vill stå i mål skall dessa dela på sysslan.

Vi måste också vara beredda att låta våra största talanger ytterligare utvecklas i föreningar med större konkurrens och möjligheter. Ju fler spelare som vi "släpper" till högre sammanhang, ju bättre blir kvittot på att vår talangutveckling och vårt ungdomsarbete fungerar.

Coachning eller matchning av lagen är en viktig del av tränar/ledaruppdraget. I Knivsta IK ska i normalt seriespel ingen "toppning" av lagen förekomma. Alla ska få spela lika mycket. Detta måste alla tränare acceptera och verka för, då upplevelsen och inte resultatet är det viktigaste.

De tillfällen då man i ungdomsverksamheten får använda ett representationslag är vid de tillfällen man ställer upp i Distriktsmästerskapen.

Vi anser också att detta ger större möjligheter till en bred spelarbas som är grunden för att kunna ställa upp med lag även i de högre juniorklasserna och ju fler spelare/lag som Knivsta IK kan ställa upp med i de äldre åldersgrupperna, desto större är möjligheten att vi får fram egna spelare till vår senioravdelning.

För att få delta i match för Knivsta IK måste spelare kontinuerligt delta i träning. Detta innebär inte att om en spelare missar träningen då och då av olika anledningar, ej får delta i match. Det är först när spelaren visar ett klart ointresse för träning som det finns anledning att ej låta honom/henne delta i match. Ansvaret för att reda ut dylika spörsmål åligger tränare/ledare för laget.

 

Om tränare/ledare får problem med föräldrar spelare eller andra skall sektionen på anmodan stötta och hjälpa tränaren/ledaren att reda ut oklarheter.

TRÄNINGSLÄGER

Läger i åldrarna t o m 13 år har Knivsta IK som målsättning att erbjuda ett läger/år, lämpligen utformat som en fotbolls- eller ishockeyskola (se rubrik Fotbollsskola nedan).

Lägerplanering utöver detta sker i respektive lags regi och gärna med deltagande från andra, närliggande årskullar.

 

 

 

TURNERINGAR

Deltagande i turneringar/cuper utöver seriespel måste noggrant organiseras inom lagets organisation. Lämplig modell enligt följande:

 • Upp till 10 år - deltagande i lokala cuper.
 • 11-12 år -deltagande i distrikts/regioncuper.
 • 13-16 år - deltagande i nationella cuper.
 • 16-18 år - deltagande i nationella och vid lämpligt tillfälle internationella cuper.

 

Syftet är att ge varje spelare nya och större upplevelser att se fram emot, anpassat efter ålder.

 

FOTBOLLSSKOLA

Knivsta IK:s Fotbollsskola har följande syfte och mål:

 • Att under 5 sommardagar i anslutning till sommarlovets början ge unga flickor och pojkar meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö.
 • Att bedriva bra fotbollsundervisning
 • Att skapa ett intresse för fotboll
 • Fotbollsskolans ledare, som i första hand bör rekryteras från de egna ledens högre årgångar, skall erhålla en ledarutbildning som genomförs av klubben

Se länk ( Fotbollskola).

Uppdaterad: 14 JAN 2014 20:26 Skribent: Jens Lindquist
Epost: This is a mailto link

Vår vision
Med glädje och gemenskap tar vi ansvar för fotbollens utveckling i Knivsta kommun. 

Våra Gräsytor - Status
Senaste uppdaterad 3/8 2016

Läs mer... 

Våra arrangemang


 

Hyr Ängby park

ÄngbyPark2016

Köp Ängby park-boken

Boken kan köpas på hemsidan i Sigtuna bokhandel, av PRO Knivsta, på ICA Nära och ICA Kvantum samt direkt av författaren.

Våra huvudsponsorer

Bildemo

RA-motor
imgres

Övriga sponsorer

- Widerlöv & Co
- Adidas
- Intersport

Vill du också sponsra KIK?

    

Postadress:
Knivsta IK - Fotboll
Box 107
74123 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018380077
E-post: This is a mailto link

Se all info