Hoppa till sidans innehåll

Idé och värdegrund


VÅR VERKSAMHETSIDÉ
Knivsta IK är en förening som engagerar och utvecklar individen med idrotten som utgångspunkt. Knivsta IK erbjuder fotbollsverksamhet från barn till veteran, från bollek till tävling.  Fundamentet för Knivsta IK är vår barn- och ungdomsverksamhet. Verksamheten syftar till att ge våra medlemmar möjlighet att utvecklas, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt.

VÅR VISION
Knivsta IK – med glädje och gemenskap tar vi ansvar för fotbollens utveckling i Knivsta kommun

VÅR VÄRDEGRUND
Knivsta IK´ s värdegrund, kan uttryckas i fyra kärnvärden:

  • Kultur
  • Utveckling
  • Ansvar
  • Glädje

Vår värdegrund ska sätta prägel på den verksamhet som vi vill bedriva, och verksamhetsplanen ska vara ett stöd i vår verksamhet.

Kultur
Föreningen har lång och stark tradition, något som vi varje dag bär med oss. Knivsta IK har fostrat en mängd spelare, varav några nått yppersta elit, och vi kommer att fostra ännu fler ungdomar i framtiden. Vi jobbar för en stark klubbkänsla där vi kan vara stolta över att vara medlemmar i föreningen. Som klubbmedlemmar är vi förebilder, ambassadörer och representanter för en sund kultur.

Utveckling
Alla ska ges möjlighet till att spela fotboll på sin nivå, från lek till seniorverksamhet. Alla lagen leds av utbildade ledare som ska erbjuda barn och ungdomar en fotbollsutbildning och fostran utanför skolan.

Utvecklingen ska vara individanpassad, och om det visar sig att en spelares utveckling blir bättre i en annan miljö, ska Knivsta IK sträva efter att få detta till stånd, genom samarbete över årskullarna och/eller genom avtal med andra klubbar.

Ansvar
Knivsta IK ska välkomna alla oavsett bakgrund, kön, färdighet, mognad, etnicitet att delta i föreningens verksamhet. Ledare ska ge stöd och support så att skolarbetet alltid prioriteras, då Knivsta IK är och ska vara en ansvarsfull förening som tar stort ansvar för våra unga spelare även utanför planen.

Alla ska visa respekt mot medspelare, ledare, motspelare, domare och publik och förvänta sig samma beteende tillbaka.

Alla föreningens medlemmar tar ansvar för Knivsta IK och Knivsta IK´ s värdegrund; vi lever som vi lär.

Alla i föreningen är viktiga, från minsta knatte till A-lagsspelare, från förälder till styrelseledamot.

Glädje
Alla ska känna en glädje över att få vara delaktig i en lagidrott, att få känna glädje över sin egen prestation, över lagets och föreningens resultat i framgång som motgång, och få chansen att utvecklas tillsammans med kompisar och ledare i Knivsta IK.

Uppdaterad: 09 JUN 2015 15:58 Skribent: Jens Lindquist
Epost: This is a mailto link

Vår vision
Med glädje och gemenskap tar vi ansvar för fotbollens utveckling i Knivsta kommun. 

Våra Gräsytor - Status
Senaste uppdaterad 3/8 2016

Läs mer... 

Våra arrangemang


 

Hyr Ängby park

ÄngbyPark2016

Köp Ängby park-boken

Boken kan köpas på hemsidan i Sigtuna bokhandel, av PRO Knivsta, på ICA Nära och ICA Kvantum samt direkt av författaren.

Våra huvudsponsorer

Bildemo

RA-motor
imgres

Övriga sponsorer

- Widerlöv & Co
- Adidas
- Intersport

Vill du också sponsra KIK?

    

Postadress:
Knivsta IK - Fotboll
Box 107
74123 Knivsta

Kontakt:
Tel: 018380077
E-post: This is a mailto link

Se all info