Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Välj idrotten i valet!

(2014-04-24 09:36)
Den 14 september väljer vi vilka som ska leda våra kommuner, våra landsting och vår riksdag och fatta beslut som berör svensk idrott.
 

Årsstämmor 2014

(2014-04-11 12:16)
KFUM Borås Basket blev årets förening och ungdomar mottog stipendier för att deltaga på Ledarcamp i vår.
 
Föreningars försäljning minskar för att det är svårt att få tag på kontanter. Samtidigt har föreningar svårt att sätta sina dagskassor på bankkonto. Två sidor av ett problem som uppstått när kontanterna i samhället blivit mer otillgängliga.
 

Satsa på idrotten!

(2014-03-28 11:26)
Vi vill alla leva i det goda samhället. Bland annat vill vi känna trygghet. Men det finns tyvärr krafter som underminerar denna vår önskan.
 
Ikväll sänds tredje avsnittet i Tränarens himmel och helvete. Denna gång sätts fokus på kriser och konsekvenser i föreningen.
 
Riksidrottsförbundet (RF) har tagit fram nya råd och rekommendationer för att förhindra plötsliga dödsfall inom idrotten. Ökad kunskap och mer forskning ligger bakom uppdateringen av materialet från 2005.
 
Att träna är i grunden något bra. Men det gäller att ha kunskap om hur man som idrottsledare tränar barns kroppar, annars är det risk att orsaka mer skada än nytta. Detta handlar veckans avsnitt om i UR:s Tränarens himmel och helvete.
 
Igår gästades vårt distrikt av idrotts- och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.
 
Winn Winn West var på plats igår när SISU Idrottsutbildarna Sjuhärad bjöd in till en inspirationskväll på First Grand Hotel i Borås för föreningar som står som arrangörer på SM-veckan eller som vill anordna "Prova På"-verksamhet under vecka 27.
 
Den frågan har idrottsrörelsen i Västra Götaland ställt sig en längre tid. Ur detta har ett nytt projekt vuxit fram, "Samling för social hållbarhet”. Det ska bli en injektion för idrottsrörelsen i regionen till att ta initiativ och genomföra...
 
Ikväll sänds del sex i Utbildningsradions serie Idrottens himmel och helvete. Temat denna gång är Kropp och ideal. Kroppen är idrottarens bästa vän, men kan lätt bli en fiende.
 
Missa inte denna utbildning, anmäl dig idag!
 
Mellan den 17-19 februari möts distriktsförbunden i Väst, Värmland och Västergötland i Bryssel för nätverksträff.
 
Swedstat Statistics & Research har studerat förhållandet mellan antalet anmälda brott i kommunen och storleken på kommunens idrottsstöd. När detta sedan jämförs kommunerna emellan, visar det sig att det finns ett tydligt samband: Ju mer kommunalt...
 
Sista datum för att söka LOK-stöd för hösten aktiviteter 2013 är 15 februari. Denna gång söker ni enligt de gamla reglerna.
 

20121015-Tibro-Skog-Tradgard

Postadress:
SOK Träff - Friidrott
Joakim Andersson, Näs Gård 1
54694 Undenäs

Kontakt:
Tel: 0505-200 84
E-post: This is a mailto link

Se all info